Recept voor whiskeytruffels
20 mei 2013
Een perfecte afsluiter van Pinksteren: whiskeytruffels met Irish coffee.
Een perfecte afsluiter van Pinksteren: whiskeytruffels met Irish coffee.
10-12 stuks.
Boodschappenlijstje:
- 200 g pure chocolade, in stukjes
- 25 ml slagroom
- 50 g boter
- 2 el whiskey
- cacao om te bestrooien
Aan de slag!
- Laat de chocola in een kom die boven een pan met zacht kokend water hangt, smelten (= au bain marie).
- Meng er de slagroom en boter door.
- Roer tot de boter is gesmolten.
- Schenk er de whisky bij en roer het geheel goed door.
- Schenk het chocolademengsel in een schaaltje en laat het afgedekt in de koelkast opstijven.
- Maak met behulp van een lepel bolletjes van de chocola.
- Wentel de bolletjes door cacao.
- Leg de truffels tot gebruik in de koelkast.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.