Placeholder

Recept voor whiskeytruffels

Een perfecte afsluiter van Pinksteren: whiskeytruffels met Irish coffee.

Een perfecte afsluiter van Pinksteren: whiskeytruffels met Irish coffee.

10-12 stuks.

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 200 g pure chocolade, in stukjes
  • 25 ml slagroom
  • 50 g boter
  • 2 el whiskey
  • cacao om te bestrooien

Aan de slag!

  1. Laat de chocola in een kom die boven een pan met zacht kokend water hangt, smelten (= au bain marie).
  2. Meng er de slagroom en boter door.
  3. Roer tot de boter is gesmolten.
  4. Schenk er de whisky bij en roer het geheel goed door.
  5. Schenk het chocolademengsel in een schaaltje en laat het afgedekt in de koelkast opstijven.
  6. Maak met behulp van een lepel bolletjes van de chocola.
  7. Wentel de bolletjes door cacao.
  8. Leg de truffels tot gebruik in de koelkast.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.